Facts about the RHS

O RHS

Od našeho založení v roce 1804 se RHS rozrostla v přední zahradnickou charitu Spojeného království, která se dotýká životů milionů lidí. Možná je tajemstvím naší dlouhověkosti to, že jsme nikdy nestáli na místě. Jen v posledním desetiletí jsme se pustili do největšího praktického projektu, jaký kdy RHS řešila, otevřením nové RHS Garden Bridgewater v Salfordu ve státě Greater Manchester a investovali jsme do vědy, která je základem celé naší práce při budování RHS Hilltop – The Home of Gardening Science.

Zavázali jsme se, že do roku 2030 budeme pro přírodu a lidi pozitivně naladěni. Jsme také odhodláni být skutečně inkluzivní a odrážet všechny komunity ve Spojeném království.

V našich pěti zahradách RHS vítáme každý rok více než tři miliony návštěvníků, kteří si mohou vychutnat více než 34 000 různých pěstovaných rostlin. Události, jako je světově proslulá květinová výstava RHS Chelsea Flower Show, další národní výstavy, naše školy a komunitní práce a partnerství, jako je Britain in Bloom, všechny šíří sdílenou radost ze zahradničení širokému publiku.

V celém rozsahu to vše jsme věrni našemu charitativnímu jádru – podporovat a zlepšovat vědu, umění a praxi zahradnictví – sdílet lásku k zahradničení a pozitivní výhody, které přináší.

Jsme výhradně financováni našimi členy, návštěvníky a příznivci.

V případě jakýchkoli dalších dotazů kontaktujte [e-mail chráněný]

Vedení

Generální ředitel: Clare Matterson, od roku 2022.
Prezident: Keith Weed, zvolený na valné hromadě RHS v roce 2020.

Členové RHS

RHS má více než 600 000 členů.

Členové RHS mají bezplatný přístup do zahrad RHS a více než 220 partnerských zahrad RHS.

Na výstavách a akcích mají členové přístup k exkluzivním členským dnům a slevám na veřejné dny.
Členové získají exkluzivní přístup do Garden, časopisu členů RHS. Mohou také využít exkluzivní poradenské služby od našich zahradnických odborníků a objednat si semena sklizená z RHS Gardens a půjčit si je v RHS Lindley Library. Členové také získají přístup k řadě exkluzivních nabídek v obchodech RHS a rostlinných centrech.

Členské příspěvky pomáhají podporovat všechny aspekty naší práce, od podpory skupin komunitního zahradnictví až po provádění prvotřídní zahradnické vědy.

RHS Gardens

Od místních zahradních výstav, přes vědecký výzkum až po komunitní práci a vzdělávací příležitosti, 5 zahrad RHS představuje všechny naše různé pracovní oblasti.

RHS Garden Wisley

RHS byla obdarována Wisley v roce 1903, pro veřejnost byla otevřena v roce 1906 a v prvním roce přilákala 6000 návštěvníků. Vlajková loď RHS zahrada v Surrey, RHS Garden Wisley pokrývá 240 akrů a přitahuje přibližně 1 milion návštěvníků ročně. Domov velkolepých skleníků, pulzující zahradní inspirace a prvotřídní zahradnické vědy v RHS Hilltop.

RHS Garden Hyde Hall

RHS Garden Hyde Hall se nachází ve venkovském Essexu a byla získána v roce 1993, nyní pokrývá 365 akrů s vrcholy, jako je Suchá zahrada s množstvím rostlin odolných vůči suchu a úžasným divokým lesem.

RHS Garden Rosemoor

Rosemoor, který se nachází v údolí North Devon Torridge Valley, byl obdarován RHS v roce 1988, nyní pokrývající 65 akrů. Rosemoor poskytuje celoroční zajímavosti od jarních třešňových květů až po mrazivou zimní zahradu.

RHS Garden Harlow Carr

RHS Garden Harlow, původně založená na venkově Yorkshire Severskou zahradnickou společností, RHS Garden Harlow Carr je pro návštěvníky otevřen od roku 1950. Harlow Carr, který nyní pokrývá 58 hektarů, hostí rozsáhlou sbírku rostlin s řadou rostoucích krajin.

RHS Garden Bridgewater

Naše nejnovější zahrada, RHS Garden Bridgewater byla otevřena v Salfordu v létě 2021. Bridgewater, která se nachází v areálu bývalé Worsley New Hall, zahrnuje dědictví míst se silným spojením s místní komunitou.

Představení RHS

RHS Urban Show
2024 Data výstavy: 18. – 21. dubna

Na sever přichází vzrušující nová rostlinná výstava, která se zaměřuje na městské zahradnictví a pokojové rostliny.

RHS Urban Show odehrávající se v srdci Manchesteru oslavuje vaši vlastní oázu. Nenechte si ujít šanci stát se součástí tohoto nového pohlcujícího zahradnického zážitku. Jde o odklon od tradičního představení RHS, v neposlední řadě proto, že se bude konat zcela uvnitř, v rozlehlém průmyslovém prostoru bývalé železnice. Je to příležitost zaměřit se na rostoucí pohyb městských a městských zahradníků a na rostoucí propojení mezi zahradnictvím, blahobytem a udržitelným životem.

RHS Chelsea Flower Show
2024 Data představení: 21. - 25. května

Od roku 1913 pořádá Royal Chelsea Hospital světově proslulou Chelsea Flower Show, která představuje zahrady světové třídy, jedinečné vystavovatele, nádherné květinářství a inovativní a vzdělávací vědecké výstavy. Výstava se koná každý květen a každý rok se očekává až 168 000 návštěvníků.

Poradci RHS poskytují během přehlídky zahradnické poradenství více než 4 150 návštěvníkům, což je výhoda, která je obvykle vyhrazena členům RHS.

The BBC began television coverage in 1958. Originally, just one programme, coverage now extends through the whole week and reaches millions of viewers.

Informace pro tisk a média o RHS Chelsea Flower Show 2024 naleznete zde.

RHS Hampton Court Palace Garden Festival
2024 Show Dates: 2 - 7 July

Květinová výstava v Hampton Court Palace byla poprvé organizována Adrianem Boydem v roce 1990. RHS převzala řízení výstavy v roce 1993 a uspořádala výstavu na parklands od té doby.

Nedávno znovu zahájen jako festival, přitahuje umělce, umělce, kuchaře a další na mnoho různých pódií a restaurací. Přibližně 130 000 Přehlídku navštíví každý rok, v roce 2021 byl počet omezen na 100 000 kvůli bezpečnostním opatřením ohledně Covid.

RHS Flower Show Tatton Park
2024 Data představení: 17. – 21. července

RHS Flower Show Tatton Park se poprvé konala v roce 1999 v nádherném parku Tatton Park, Cheshire. Přehlídka každoročně hostí kolem 80 000 návštěvníků s funkcemi, jako je Národní soutěž mladých zahradníků, Show Gardens a Floral Marquee.

Community Gardening

RHS podporuje širokou škálu komunitních projektů a iniciativy, které pomáhají podporovat kolektivní pohodu, podporovat školy a budovat zahradnické dovednosti.

Británie v květu

Britská celostátní zahradnická soutěž se snaží budovat komunity a povzbuzovat místní obyvatele, aby zlepšovali své sousedství prostředí. Přibližně 3500 skupin se každý rok účastní 16 regionálních a národních soutěží, aby proměnili svou místní komunitu a vytvořili široké sociální a ekologické výhody.

Je to vaše sousedství

Není to vaše sousedství. -soutěžní schéma pro komunitní skupiny, které chtějí „ozelenit“ místní oblasti – přidání barvy do vaší komunity, získání nových přátel a aktivizace ve vaší oblasti.

Kampaň pro školní zahradnictví

The RHS Campaign for School Gardening and Green Plan It scheme supports over 38,000 schools and youth groups. Inspiring young people through the power of plants, offering free resources, projects and guidance to get them growing with benefits such as improvements in mental and physical well-being, increased confidence, developed sense of responsibility and knowledge about biodiversity and sustainability.

Věda

Zakládajícím účelem RHS bylo zlepšit vědu, umění a praxi zahradnictví. Pokračujeme v tomto průkopnickém zahradnickém výzkumu, zlepšujeme zdraví, lidi a přírodu.

RHS Science Strategy 2020-2025

Pětiletá vědecká strategie RHS se zaměřuje na zkoumání zahradnických problémů dnešních zahradníků, přednesené na třech klíčových tématech:

1. Podpora rozmanitosti zahradních rostlin

2. Zdraví rostlin: zdravé rostliny, zahrady a volně žijící zvířata

3. Environmentální zahradničení pro pohodu|| |872

RHS Hilltop - The Home of Gardening Science

RHS Hilltop, který byl otevřen v červnu 2021, je prvním specializovaným zahradnickým vědeckým centrem ve Spojeném království, jehož výstavba stojí 35 milionů liber. Místo na RHS Wisley zahrnuje vzrušující nové prostory:

1. Tři účelově postavené laboratoře na podporu výzkumu
  2. Herbář a digitalizační sada
  3. Dvě učební ateliéry a výuková zahrada
  4. Tři nové zahrady: The World Food Garden, Wildlife Garden a Wellbeing Garden.

Udržitelnost a životní prostředí

RHS se zavázala k postupům šetrným k životnímu prostředí pomoci vytvořit udržitelnější budoucnost zahradnictví.
Zahrady hrají významnou roli při kompenzaci uhlíkových emisí a zlepšování biologické rozmanitosti ve Spojeném království. ONS odhaduje, že v roce 2015 bylo na národní úrovni odstraněno 1,4 milionu tun látek znečišťujících ovzduší lesy, rostlinami, pastvinami a další vegetací, což Spojenému království ušetřilo přibližně 1 miliardu GBP na nákladech na zamezení poškození zdraví a odvrátilo 1 900 úmrtí.

RHS Strategie udržitelného rozvoje

RHS se ve všech našich činnostech snaží stát se planetárně pozitivní organizací. Toto uzákoníme prostřednictvím naší strategie udržitelnosti a staneme se čistým pozitivem pro přírodu a lidi s deseti cíli, kterých má být dosaženo do roku 2030:
  1. Pozitivní klima do roku 2030
  2. Biodiverzita pozitivní do roku 2025
  3. Biologická bezpečnost neutrální do roku 2025
  4. Voda neutrální do roku 2030
  5. Kruhový plast do roku 2030
  6. Do roku 2030 bude nulový odpad na skládkách
  7. Umožněte většímu počtu lidí využívat výhod zahradničení
  8. Navrhněte do roku 2025 nový plán blahobytu založené na důkazech
  9. Rozvíjet a začleňovat udržitelné zahradnictví do vzdělávání, výzkumu a školení
  10. Urychlit rovnost, rozmanitost a začlenění

Zahradnictví přátelské k planetě

Všechny podporujeme zahrádkáři, aby se zapojili do kampaně Planet-Friendly Gardening s 10 způsoby, jak mohou být všichni ve svých zahradách udržitelnější:

1. Zasaďte strom, abyste pomohli zachytit uhlík.
  2. Přepněte ze sítě na prší ve vašich zahradách, aby šetřily uhlík. Již bylo přislíbeno více než 10,96 milionů litrů vody z vodovodního řadu.
  3. Přejděte na kompost bez rašeliny, abyste ochránili drahocenná rašeliniště s ukládáním uhlíku, která poskytují cenné ekosystémy pro rostliny a zvířata a pomáhají předcházet záplavám.|| |898
  4. Make your own compost to save carbon
  5. Vytáhněte dlažební desky a znovu osázejte víceletými rostlinami
  6. Pomozte včelám a motýlům vysázením rostlin šetrných k opylovačům
  7. Grow your own or buy UK-grown cut flowers to save carbon from buying imported bunches
  8. Elektrifikujte svou zahradu, abyste kompenzovali emise uhlíku, škodlivé částice a hluk způsobený elektrickým nářadím na bázi benzínu
  9. Pomozte zmapovat rozmanitost zahradních rostlin v UL přidáním svých zahradních rostlin do RHS My Garden online
  10. Jezte více domácího britského, místního a sezónního ovoce a zeleniny

Zapojte se|| |908

The Royal Horticultural Society is the UK’s leading gardening charity. We aim to enrich everyone’s life through plants, and make the UK a greener and more beautiful place.